lørdag 29. september 2007

Storsatsing i Østfold

Elever i dagens skole skal kunne uttrykke seg muntlig, skriftlig, kunne lese og skrive og i tillegg til disse fire ferdighetene skal dagens elever ha ferdighet i bruk av IKT.
Det betyr flere krav til dagens skoleungdom enn det var for noen år siden. Hva med kravene til lærerne? Det har vært flere meldinger i media den siste tiden som indikerer visse mangler blant lærerne på dette området.
Jeg leser en del aviser og fagskrifter samt bladet Utdanning. I nr 16 av bladet Utdanning(14.sep 2007) kan vi lese om et digitalt kunnskapsløft i Østfold.
Østfold fylke har 11 videregående skoler med i underkant av 10000 elever. Meningen er at alle elever inne 2011, uansett utdanningsprogram, skal få låne en pc gratis av Østfold fylkeskommune. Ja, til og med lærerne skal få tilgang til gratis pc.
Dette prosjektet startet i 2005 og de to første årene ble det delt ut til sammen 1500 bærbare pc er til elevene. I år blir det delt ut 3000 til.
Det som befinner seg på disse maskinene er adgang til det digitale skolebiblioteket der elevene kan ta i bruk digitale læremidler, søkbare versjoner av leksikon og ordbøker, tekstarkiv for 18 norske aviser og andre fagorienterte kilder.
Hva forventer skolen og fylkeskommunen seg tilbake for denne formidable satsingen? Det går ikke helt frem av artikkelen i Utdanning hva de ser frem til ved denne millionsatsingen, men uansett hva de måtte ha i tankene mener jeg det er et eksempel for andre å følge etter.

Ingen kommentarer: